tisdag 26 oktober 2010

Wayniee

Har skiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit tråkigt.........................

Give me some money


Fick nyss reda på att mina grannar faktiskt äger en STOOOOR summa pengar. *Gnider mina händer och tänker lömska tankar*




It just keeps comin'

Fortsatt sjuk. Jag vet inte om Sthlm lämnade något i min kropp för här är näsan fortsatt rinnig och min hals kliar som om den var full med krypande myror. Jag missar träningen resten av veckan, men den feta lönechecken satt, SMACK, fint i handen.

lördag 23 oktober 2010

Facebook

Nu är den fixad, fixat och klarat.

Allmänt klipp - hur man pantar burkar på ICA enligt LAF

torsdag 21 oktober 2010

Fotbollsnörd?

"Hmm har jag gått och blivit lite av en fotbollsnörd?" frågar jag mig. Med en pappa som min så ser vi på fotboll stup i kvarten, med andra ord nästan varje kväll. Det enda jävla lag vi kan se nu för tiden tack vare Viasat är MILAN. Alltid MILAN MILAN MILAN och ZLATAN ZLATAN ZLATAN. Till och med mamma älskar honom nu! Back in the days, ca. i våras/förra hösten, var det bara spanska ligan som gällde tack vare tv4+? Dock köpte Canal+ upp spanska ligan och vi var tvungna att säga adjöken till den fröken (jag var tvungen). Väldigt tråkigt för om det är någon liga jag gillar så är det (spanska män *host*) spanska ligan.

Nu är det ju så att det är den där Champions League ligan visas på Viasat just nu, en liga som jag aldrig förstått innebörden av, öhm jag har snarare aldrig BRYTT mig. Förens i förrgår när vi tittade på Milan mot Real och jag (i smyg *host*) höll på Real fastän jag inte borde *kryper under bordet*. Real vann matchen väldigt enkelt, kanske lite med hjälpa av Ronaldo's jävla fall hela tiden, så drygt att titta på men ändå lite fascinerande hur han kommer på alla de där sätten att ramla på.
Hur som helst, pappa förklarade så snällt för mig att Champions League är en liga där alla lag från olika länder är med och slåss om pucklan. (Igår försökte han förresten lära mig, IGEN, hur en offside går till. Det spelar ingen ROLL hur många gånger någon förklarar detta fenomen för mig för det kommer aldrig gå in, jag försöker inte ens lära mig. Jag njuter av hörnor och frisparkar istället.)
Igår tacka gudarna kom ändå genombrottet, jag skulle få se RIKTIG fotboll! Jag hade skrattretande nog längtat hela morgonen/dagen att få zappa in Viasat fotboll, den gröna kanalen. Jag skulle få återse mitt älskade BARCA! Japp, jag är ett fan trots att jag inte kan alla jävla spelares namn. Jesper ställde mig nämligen den frågan igår, om jag kan alla spelarnas namn alltså. Så klart kan jag inte de! VARFÖR ska jag kunna de? Jag menar, tyvärr är det vissa i laget som inte når upp till mina förväntningar... utseendemässigt. Kom igen, bara för att du är toppfotbollsspelare som tjänar miljoner så behöver du inte vara snygg.
BARCA mötte Köpenhamn (tillåt mig att skratta lite... bara lite) Och vann med 2-0 tack vare inte så oväntade Messi. Messi, Messi, Messi. Det satt fint det! Dock något irriterad/besviken när jag såg att Xavi inte fanns med i startelvan. Va fan! tänkte jag och undrade om han var skadad/bytt klubb i hemlighet. Sedan såg jag honom på avbytarbänken med sina stora bruna ögon och hoppet inom mig växte. (detta låter som en jävla dikt!) Blev förbannad på att han inte fick komma in förens i ca. 70:e minuten. I mean COME ON! Give him to me. Där hade jag suttit och glott nästan hela matchen igenom och väntat och väntat dessutom var matchen faktiskt rätt så tråkig. Barca kan bättre.
Nej nu tröttnar jag så grymt på Jespers tangentbord som är näst intill omöjligt att använda. Jävla handikappknappar. Han har heller ingen musmatta. Så ja, nu ska han fan få en i julklapp av mig.

Sammanfattning: Fotbollens värld. Män följer fotboll för att det är en underhållande sport där man får skrika mycket framför tv:n. Jag vet, jag har erfarenheten.
Kvinnor klarar av att titta på (TOPP)fotboll för att man får se 22 män i shorts springa fram och tillbaka fram och tillbaka.
Tisdagens ögongodis: Mesut Özil. Det är något charmigt med den där turkens ögonen är det inte?
Onsdagens ögongodis: XAVI Hernández. Spanska män mmm... Fråga inte varför, men det är något. Hands down. Ibland får jag en försmak för äldre män. Spanska.. äldre män.


Förresten, julklappsönskningar so far, bara för att jag vill ha julafton nu nu nu!
* Ett ordentligt boxar hopprep från adidas
* En Barca halsduk
* Presentkort på KICKS, GLITTER
mer tillkommer

Ciao!

Red hair

GOSH I WANT THIS HAIR SO BADLY!!!!!


Just nu lyssnar/nynnar jag på: 2NE1 - I Don't Care, medan jag förbereder mig för en härlig power walk i höstsolen. Dock är jag väldigt besviken på att snön inte kom som väder-Tone lovade.

torsdag 14 oktober 2010

Krascheli bang bang

Verkar som att min dator vill säga adjö till mig för sista gången.
Idag har den nämligen varnat med att jag måste reparera/byta ut hårddisken.
I ett år och ca.3 månader har jag haft denna dator och jag har inte varit nöjd med den någon gång under detta korta förhållande.
Imorgon tar pappa med sig den på inlämning hos Alina Systems, wihhhhhhhh, who I hatehhhhhhyhhhhnh by the way. Ursäkta alla h:n men H-knappen lossnar hela tiden. Trycker man på den för ofta så är det det som händer.
Nu håller datorn på att säkerhetskopiera sig till min externa hårddisk. Sedan är det good night för den's del.

onsdag 13 oktober 2010

Airplanes

Varför fick inte jag åka i detta flashiga flygplan för då? Varför? Varför?
Orättvisan finns då verkligen överallt, i alla delar av världens hörn.

Finska pinnar - när de är som bäst

Ville Valo har gjort comeback i mina öron.
För här sitter jag och spelar HIM på gitarr. Så jäkla mysigt.
Saknar verkligen stunden vi fick se dem LIVE. Härligt, härligt.
Ville's mörka stämma blir jag så väldans inspirerad av.

Min favorit är Please don't let it go

Fan nu blir jag ju grymt sugen på att tatuera in det där heartagramet på mitt skinn igen! Grymt, grymt sugen!! Fan.

måndag 11 oktober 2010

Morgondagen

Imorgon blir det upp tidigt till arbetet. ............................ Åh jag är så trött efter passet.
Jag kände mig jäkligt duktig idag, inte alls trött och mesig som jag brukar känna mig. Good! Tummen upp.
Och jag såg att han tittade när jag klev in i salen, jag såg det. Jag vet att du tittar ditt lilla O. Kom fram istället för att bara glo. ;)

Hade trevlig dag idag, med dubbelpromenad och fika på det. Introducerade Max till lite olika dramaserier för hon tycker att det är på tiden att hon sätter sig in i den världen också lite granna. Vi började titta på Gokusen 2 tillsammans, en riktig klassiker. Vad mycket jag hade glömt om den, så mycket nostalgi jag känner när jag ser den.

Själv har jag börjat följa Nishikido Ryos senaste serie "Joker Yurusarezaru Sosakan" en polisserie. I LOVE japanska polisserier, de är både underhållande och smarta fall. Dock har denna serie lite enklare fall än vad exempelvis Galileo hade.
Hur som helst så gillar jag verkligen Ryo som Kenji Kedo, jag vet inte vad man kallar de för tillfället, de som tittar runt på platsen, samlar ihop föremålen etc. Vet inte riktigt om han undersöker kropparna också, men han spyr så fort han ser lik eller blod. Han är för underhållande.
Denna serie har en liten twist som jag gillar. När lagen inte låser in bovarna bakom gallret så ordnar Date Kazuyoshi när ingen ser. Han tar de till en plats dit ingen vet. Väldigt spännande.
Nej nu är jag verkligen SKIT trött, så hopp i säng snart. Jobbar bara till 13 imorgon, så det är väl skönt antar jag.
Det här inlägget blev ju som det blev också...

Nighty night

söndag 10 oktober 2010

^^


Här ska hustlas SPRIT!









Jag ser ut som en jävligt trött svenne-morsa som har alldeles för jobbiga ungar hemma.

BANDAGE, färdigsedd

Jag ser om denna igen, inom snar framtid. Kanske redan ikväll. Jag fastnade verkligen för den på något konstigt vänster. Gillade dock inte slutet, även fast det gav mig tårar i ögonvrån, även fast det var väldigt vackert så stressade det mig verkligen. Jag ville ju att dem skulle ha fått träffa varandra mycket tidigare i slutet, och inte bara att hon sett honom utan att han sett henne också. Dem borde ha fått omfamna varandra igen. Ja, så borde det ha fått bli. Jag vill ha mer LANDS!!

Jag vet inte hur jag ska beskriva filmen, det känns som den gick för långsamt fram men ändå för fort. Kanske utelämnades många detaljer som man velat haft med? Det känns så. Därför vill jag se om den, för att se vad jag kan ha missat. Natsu's och Asako's kärlek var hur som helst väldigt konstig. Men jag älskade när han frågade hennes mamma, iförd långkalsonger, om han fick rå om hennes dotter, om han fick gifta sig med henne. Hon frågade om dem båda ungdomarna verkligen dejtade. Natsu sa självklart "ja" medan Asako sa "nej". Dem var menade för varandra på något konstigt sätt.

Kanske inte samma klass som NANA filmerna, men det är heller inte meningen att den ska vara som NANA. Den är verkligen inte kass, jag gillar den verkligen, den bjöd in mig till en annan värld som jag önskar att jag tillhörde.

MAJOR uppdatering: Grymt coolt. Asakos skolkamrat, som bjöd henne på LANDS koncert spelas av Anne Watanbe, lika med, Ken Watanabes dotter. Hur grymt är inte det?! Ken Watanabes dotter.... sjukt coolt!! Ville bara få det sagt.

With an unforgettable face

Jag har glömt hur vacker han är, och vare sig han är med eller utan KAT-TUN, så är han ändå Jin Akanishi, en underbar sångare med en egendomligt mysig röst.

PS. Jag kan nog lyssna ihjäl mig på Hatachi no sensou. Att se BANDAGE får mig att vilja fullfölja min innersta dröm. Jag tog genast upp gitarren när slutlåten rullade och började spela allt möjligt och jag inser att min röst inte är så kass som jag ibland tänker. Visst jag är ingen Whitney Houston, men jag är heller ingen Idol wannabe on tv. Jag vill bara slänga journalistik"karriären" åt sidan och kasta mig in i det okända, bara jag, gitarren och framtidsdrömmen. Jag vill vara äkta, så äkta att det skär i märgen.

Just nu: Hatachi no sensou - Y's edition -

lördag 9 oktober 2010

BANDAGE

Ska försöka se denna film ikväll(/eftermiddag), om det nu inte blir bio med mamsen som hon vill :)

Uppdatering: Bara hunnit se halva. Men är förälskad i LANDS låt Hatachi no sensou. Har lite svårt för Jin i rollen som sångaren Natsu, inget fel på hans sångröst (såklart) men bara sättet han spelar Natsu på, som om han vore halvfull hela tiden. Där skulle Yama ha gjort rollen bättre. Ingen tvivel. Dock gillar jag bandet mellan Natsu och den unga Asako, vilket jag inte riktigt förstått mig på ännu.
Jin passar att spela badboy, men han kan skippa den tillskruvade knasbollsakten. Den klär honom inte, den får honom att framstå honom som en dålig skådespelare.
That's all for now. Dewa, oyasumi nasai!

fredag 8 oktober 2010

Speed scandal

Grymt mysig film denna, med Cha Tae-hyun i huvudrollen som den kände radioprofilen Hyeon-su Nam. En kväll dyker en ung kvinna upp utanför hans flotta lägenhet med en 6årig pojke i släptåg. Hon berättar att hon är Hyeon-su's dotter och att pojken bredvid henne är hans barnbarn. Hyeon-su som levt helt utan vetskapen att han är någons pappa vill inte släppa in dem båda i hans liv. Rädd att detta ska förstöra hans image. Men det blir inte som han tänkt sig och snart lever de 3 under samma tak. Saker kompliceras när det tas smygbilder av far och dotter, vilket får omgivningen att misstänka dem båda som ett romantiskt par.
Både sorgliga och roliga saker händer kring dem tre och med tiden lär sig Hyeon-su det vackra med att ha en familj att dela livet med.

Som sagt en väldigt mysig film som varmt rekommenderas. Ett extra stort plus till lilla Wang Seok-Hyeon och hans stora lockiga hår.
Kul att se Cha Tae-hyun i en rulle, har bara sett honom i reality showen Family Outing, där han var i högsta grad underhållande.

Just nu: Im walking on sunshine (filmens slutlåt)

Let it snow, please, let it snow


Jag vill verkligen ha snö idag! Verkligen. Känns lite trist att gå på julmarknad bland tomtar och troll utan att få pulsa i lite snö. (Tar med mig kameran, ska försöka ta många bilder)

Lyssnar på Darin's Love Killer och den låten har ju lite klingande bjällror i sig och en härlig kör i slutrefrängen. Det får mig att känna julkänslan ännu mer ^^
Ska jag börja pynta i förväg? ...

torsdag 7 oktober 2010

Grattis världens bästa mamma!

Jag vet att du saknar London något så oerhört, som jag saknar Japan.
Vi får se till att ta oss tillbaka nästa år igen, samma plats, samma hotell. Det skulle inte skada.
Eller hur? ^^

Secret (filmtime)

LOVE LOVE LOVE!
Fan va bra den var, GRYYYYM, och Cha Seung-Won så MANLIG! wow vilken karl. Bara rösten i sig är ju så manlig.
Denna polisfilm var riktigt, riktigt bra. Den hade klorna i mig i alla fall, väldigt spännande handling och Cha Seung-Won's skådespel var otroligt gripande. Jag förstår att han är en av Koreas topp skådespelare. Jag förstår verkligen.
Dock förstod jag mig inte på den där JÄVLA clownen som var tvungen att vara med. Så jävla scary. Dessutom var den ond!! Ännu värre.

Nu sitter jag och letar upp andra filmer med Cha Seung-Won, för han är ju grym, som sagt.

Imorgon blir det julmarknad med mormor, morfar och mamma. Inga tomtar för mig eller morfar inte, men säkert för den andra halvan. Skulle inte förvåna mig...

onsdag 6 oktober 2010

Bedtime music



Off to bed while falling asleep to this soft melody.
I love Jonghyuns sweet voice along with the sound of his guitar.

Dork

Okej jag förstår faktiskt inte hur han lyckas tappa klotet, BAKOM sig.
He's only getting away because of the boyish smile!


TOP lär sig bowla inför rollen i filmen "19".

tisdag 5 oktober 2010

Orättvisa mellan könen

Gör lite research till min "roman" (kan man kalla det för det? Im blushing^^ ) angående jump-in's (= när du går med i ett gäng) i MS, hade trott att det höll på i 30 sek. men tyckte att detta verkade vara alldeles för långt.
Hittade infon jag sökte och jag frågar mig själv varför måste vi tjejer alltid ha det värst? Hellre blir jag slagen i 13 sekunder av sisådär 3 pers, än att tvingas ha sex med typ halva gänget för att bli intagen.
MS-13 members are typically initiated by a process they term “jumped in,” which involves a group-administered beating. Typically, gang members surround and attack the candidate while other gang members evaluate how well he defends himself and his ability to endure punches. This jumping-in lasts for 13 seconds. Females are usually “sexed” in by having sex with multiple members of the gang.

Fick förresten värsta slutscenen i skallen på väg hem från boxningen, jag hade klivit av bussen och slog på Daddy Yankee låtarna jag har, kom till "Talento de barrio" och då bara kom den, slutscenen, som en bomb! Jag kände värsta värken i bröstet (det är verkligen sant) som att jag fick värsta panik för vad jag skulle göra med mina karaktärer, kanske fick jag ångest för hur det skulle sluta? Jag "hörde" Chico's röst i mitt huvud. Jag såg rädslan i hans ögon, han som gått från pojke till man och så tillbaka till pojke igen.
Coolt var det hur som helst, jävligt coolt. Har nog aldrig känt såhär starkt förut när jag skrivit, alltså känt en slutscen såhär starkt, att såhär vill jag ha den.

Chuggington

Assött!
Wilson får jaga efter elefanten Eboo.
Älskar att barnens brittiska accent.


Tänker lite på Det lilla blå loket när jag ser detta, i alla fall när tågen håller till på sin station.

måndag 4 oktober 2010

En äldre dams blogg

Jag hittade henne bläddrandes i en gammal dam-tidning på jobbet, en sån där som mamma och mormor glatt läser och byter med varandra titt som tätt.
Först ikväll har jag börjat läsa hennes blogg och jag inspireras genast av hennes sjungande sätt att skriva, så mjukt och elegant, följsamt.
Läs den 80-åriga pantertantens blogg här

Läste nyss inlägget: Mitt gym - Det var så det började. Väldigt intressant läsning.

Epilogue



Perfekt att lyssna på när du är i köket och ska baka, laga mat eller slåss med kastruller etc.

Bayswater, London

Okej, tänkte lägga upp lite bilder från vår tripp till London.
Tog inte så många tyvärr, eftersom vi mest letade oss runt på gatorna efter shopping etc.
Först måste jag väl påpeka att vi kom i tid till flygplatsen utan problem.
Jag hade kollat vädret innan vi skulle åka och det sa regn, regn och åter regn. Dock var detta inte helt sant, för när vi anlände sken solen så vackert och det var väldigt varmt. Stackars mamma som bara hade tagit med sig sin lagom tjocka vinterjacka.
Hur som helst så fick vi i alla fall se Baker Street, besöka Madame Tussaud - gå på 4D bio = SJUUUUKT läskigt att känna Wolverines "knivar" i ryggen etc, det var fan läskigare än att se en skräckrulle! Jag blev mästare på Londons tunnelbanesystem, fan vad jag saknar att åka tunnelbana. Vi gick även i en massa souveniraffärer, förälskade oss i Footlocker och lärde oss att det inte var så svårt att ta tunnelbanan till Oxford Street - hade faktiskt tänkt skippa det för att vi kanske inte skulle hinna etc, men vi tog oss dit ändå. Träffa på för-tamade ekorrar i Kensington Park, åka dubbeldäckare x-antal gånger och mycket mer. Både mamma och jag uppskattade verkligen denna resa tillsammans, inklusive hotellet vi bodde på - trots heltäckningsmattorna, men vad vore England utan de? Och vi har tänkt ta oss till England många fler gånger, inklusive att återkomma till Hyde Park Towers Hotel - ca. 2 min från tunnelbanestationen.
Okej denna sammanfattning kanske inte var den vackraste, men jag vet inte vad jag ska skriva. Vi förälskade oss i England och jag vet inte hur många gånger vi sprang in och ut ur ZARA butikerna. Hade även en galleria vid namn "W" väldigt nära till hands där vi bodde. En väldigt fin och lugn galleria. Förresten, det var SJUKT mycket billigare att handla musik och film, till min STORA lycka. De flesta skivor och filmer kostade under 10£. Lucky me. Köpte tre filmer, Sweeney Todd 3£, Sin Nombre och AdULTHOOD (fortsättningen på Kidulthood, love,) var det kampanj på, 10£ tillsammans. Jag var en väldigt lycklig kvinna när jag klev ut från HMV byggnaden på Oxford Street trots regnet, sista dagen. Innan dess hade vi besökt Disney butiken också, men den var lite av en besvikelse. Pappa var där när jag var ett väldigt litet barn där han fick stå i en väldigt lång kö för att få komma in. Han köpte väldigt fina saker där till mig. Därför var vi tvunga att kolla upp den, men den var proppade med jävla Tingelings värld, bläääää!
Förresten, jag hade Sweeney Todd låtar på hjärnan hela tiden ~there's no place like London~
Men nu är det The Streets - Blinded by the lights. Minns en engelska lektion i gymnasiet när vi fick lyssna på The Streets och försöka förstå texten. Höra skillnaden på brittisk engelska och amerikansk engelska.

Nu till bilderna, de första är från Kensington Park. Alltså de där ekorrarna var ÖVERALLT och de var skitläskiga. De må vara söta på långt håll, men du kan sätta dig ner och locka på de - vilket jag gjorde de första få gångerna till deras söthet förvandlades till skräckhet. Första bilden; jag zoomade ingenting! den kom sådär nära, det var jag som fick backa, inte han.


















Surprises of Bayswater

Okej det var sista dagen och vi var på jakt efter te. Det där teet som vi hade druckit på hotellfrukosten. Vi gick från affär till affär, efter något bra. Vi gick förbi en orientalisk supermarket. Jag hör det komma emot mig som en stark våg, jag vet precis vad det är, det där som funnits hos mig sen 2006. Lyckoruset inom mig. Jag drar i min mamma, gastar "jag måste in här". Den möter mig Tell me goodbyyyyyyyyyye~. Min kropp brinner, när jag hör Daesung, Seungri, Taeyang, GD och TOP i en lokal supermarket i Bayswater. Jag hör BIG BANG, I jakten på te! Kan det bli mer konstigt? Jag går runt bland hyllarna med mamma i släptåg, inte för att hon har något emot det men.. Jag nynnar med, mimar med, för jag kan den här låten utan och innantill. Jag blir så lycklig.
Sedan spelar de CN Blue's One Way. Och när vi är vid kassan börjar Taeyang's Wedding Dress. Jag talar om för mamma att vi måste gå ett varv till för den här låten gillar jag också. Jag ville nästan tacka killen som plockade upp dryckerna på hyllorna, jag ville tala om att sån här musik tycker jag om.
Jag måste säga att den här affären var det kvalitet på! Men så var det ju också en koreansk supermarket. Jag kom ut därifrån utan te, men med koreansk Pocky och ett väldigt upprymt hjärta.

^^ Big Bang for the world.

söndag 3 oktober 2010

Türkisch für Anfänger

Såg denna serie på jobbet idag, avsnitt 2 troligen säsong 2, och jag måste säga, jag ÄLSKADE den! Detta är så jag!!
Türkisch für Anfänger aka Turkiska för nybörjare
Oooh Cems och Lenas hemliga förhållande; måste-spela-syskon-för-att-vi-bor-under-samma-tak- och-våra-föräldrar-älskar-varandra-förhållande.

Har nu upptäckt att jag kan se en del avsnitt av första säsongen på youtube. ain't that great ^^ Ser fram emot mina lediga dagar nu.
Första avsnittet här för den intresserade skaran

Mind Shift

Hot release on October the 27th.










01. A-1

02. The Come Back

03. Catch me if you can

04. Surfer’s Paradise

05. Ongaku♬MUSIC

06. The Dub Dichotomy

07. Rays of Light

08. Dream

09. F.M.B!!